Loxone als domoticasysteem1 min leestijd

Initieel wilde ik een KNX installatie  gaan gebruiken voor het automatiseren van onze woning. Nadat ik de prijzen had uitgezocht en een KNX training heb gevolgd heb ik toch maar besloten dat het iets anders moest worden.
KNX is een universeel systeem, maar is toch nog wel redelijk complex om te configureren. Een van de nadelen vind ik dat de instellingen worden gemaakt op een computer door de installateur en dat deze vervolgens naar de KNX-installatie worden weggeschreven. Wanneer er iets aangepast moet worden, is dezelfde installateur weer nodig. Ik ga er tenminste vanuit dat de meeste installateurs hun KNX-projectbestand niet overdragen. Ook de prijs vind ik nog relatief fors.

Als alternatief heb ik nu gekozen voor Loxone. Met Loxone is ook mogelijk om op de computer de instellingen te maken en vervolgens naar de installatie weg te schrijven. Het grote verschil is dat de instellingen later ook weer uit te lezen zijn uit de installatie, mocht dit nodig zijn. Ook is de prijs van een Loxone installatie goedkoper dan die van een KNX-installatie.

Mocht er later toch nog KNX componenten worden opgenomen in de installatie is dat geen probleem: Loxone heeft de mogelijkheid om een KNX-installatie aan te sturen.